În majoritatea cazurilor răspunsul este probabil „da”, deoarece masajul terapeutic al spatelui este non-invaziv și este considerat lipsit de riscuri. În plus față de beneficiile fizice, s-a demonstrat că anumite tipuri de masaj terapeutic ajută psihologic prin relaxare și cresterea producției de substanțe chimice.

Terapia prin masaj este din ce în ce mai acceptată în comunitatea medicala ca un tratament real pentru multe tipuri de dureri de spate și / sau ca adjuvant la alte tratamente medicale.

Cercetările arată că terapia prin masaj are multe beneficii pentru sanatate, în durerile de spate, inclusiv:

  • Creșterea fluxului și circulației sanguine, ceea ce determină o nutriție mai bună a muschilor și țesuturilor. Aceasta ajută la recuperarea durerilor musculare în urma activitații fizice sau a leziunilor țesuturilor moi (cum ar fi tulpina musculară).
  • Scăderea tensiunii în mușchi. Această relaxare musculară poate îmbunătăți flexibilitatea, reduce durerea cauzată de mușchii contractați și chiar îmbunătățeste somnul.
  • Niveluri crescute de endorfină în creier. Acest intensificator al stării de spirit poate scădea depresia și anxietatea, ceea ce poate ajuta la reducerea durerii și la recuperare mai rapidă – deosebit de important pentru cei care suferă de dureri cronice de spate sau gât.

Deși masajul terapeutic al spatelui este în general lipsit de riscuri, este recomandabil ca pacienții să se consulte cu medicul înainte de a începe terapia prin masaj, sau orice alt tratament al spatelui. Există câteva contraindicații pentru masajul terapeutic al spatelui, cum ar fi (dar fără a se limita la):

intervenții chirurgicale recente
boli infecțioase ale pielii
erupții cutanate sau rană nevindecată
osteoporoză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *